839-tm846-ZS-DMap-NIK-versch-uitsn-1500-x-220--definitief.jpg

Georeis Auvergne

div.img-caption { position: relative; background: rgba(0,0,0,0.5); color: #FFF; padding: 10px; padding-left: 25px; padding-right: 25px; float: left; } div.img-caption h1 { margin: 0; color: #FFF; } div.img-caption h2 { margin: 0; color: #FFF; }
auvergne intro

Auvergne

Land van vulkanen, maaren, pingo's en kloven

Frankrijk is niet alleen voor veel Nederlanders vakantieland nummer één, maar dit jaar ook het thema van de Mineralenbeurs die op 16 oktober as. plaatsvindt in De Meent in Amstelveen. Met speciale aandacht voor de Auvergne, het land van vulkanen, maaren en pingo's. Met een serie tweets over geologisch interessante plekken in de Auvergne hopen wij de interesse te wekken voor het geologische verleden van deze streek, voor de geologie in het algemeen en natuurlijk, voor de komende Mineralenbeurs.

In het gebied wat nu Auvergne heet, was 'vroeger' sprake van enorme vulkanische activiteit. Het gebied bestaat uit meerdere generaties vulkanisme. De verschillende typen vulkanisme worden verklaard uit het feit dat er magma's van verschillende chemische samenstelling naar boven zijn gekomen, vanuit verschillende dieptes.


Meer info

Meer lezen over de vulkanen van de Auvergne? Klik hier