ZS-PMax-Fluoriet-1500-x-220-definitief_verdonkerd.jpg

Een gratis service voor GEA-donateurs.

Plaats een gratis kleine advertentie als u iets aan te bieden hebt, als u op zoek bent naar naar geologisch gerelateerde zaken of als u in contact wilt komen met andere verzamelaars.

U kunt uw advertentie versturen naar de advertentiebeheerder van deze website.

Houd de advertentie kort en bondig en vermeld uw telefoonnummer of e-mailadres bij de advertentie, zodat andere donateurs u kunnen bereiken.
Lees de voorwaarden.

Te koop: Volledige jaargangen Lapis, Mineralogical Record en veel Lapi Extra uitgaven

Uit de nalatenschap van mijn ouders bied ik voor een vriendschapsprijsje te koop aan: alle jaargangen Lapis vanaf de eerste uitgave tot heden en alle jaargangen van de Mineralogical Record ook vanaf de eerste uitgave tot heden. Tevens vele tientallen Extra Lapis uitgaven. Voor informatie en contact kunt u bellen naar Ineke Klein 06-41252129 of e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben op zoek naar een bepaald boek van uitgeverij Bode

Ik ben op zoek naar het lijvige boek over de Harz van uitgeverij Bode.
Indien in goede staat neem ik het boek graag over tegen een fatsoenlijke prijs.
Graag uw reactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Museumscollectie mineralen en fossielen

Aangeboden: Museumsverzameling mineralen en fossielen

Het geologische museum van de familie Goldbach in Herrstein (Rijnland-Palts; Duitsland) wordt wegens omstandigheden gesloten en biedt zijn collectie, het liefst in zijn geheel, maar evt. ook afzonderlijk (fossielen- en mineralen) ter verkoop t.e.a.b. aan. Het betreft ca. 1000 mineralen en ca. 1500 fossielen. De collectie is gehuisvest in 12 resp. 8 hoogwaardige volglas vitrines, afsluitbaar en met LED-verlichting. De meeste vitrines zijn ongeveer 2 meter hoog.
De mineralenverzameling is wereldwijd, met o.a. Idar-Oberstein en Namibië en volgens de systematiek van Strunz opgebouwd. De fossielen zijn naar tijdperk geordend (o.a. Noordduitse zwerfstenen, Hunsrückschiefer en Zuidduitse Jura). Verdere fossielen en mineralen zijn in de opslagruimte van ruim 100 m² ondergebracht.
Het museum kan op de website https://goldbachs-weine-und-steine.de via een rondgang worden bekeken. Bij interesse is een bezichtiging mogelijk en kan de gedigitaliseerde collectie (Excel-bestand) worden verstrekt.
Contact via Wouter Südkamp (spreekt Nederlands): e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.: 0049 6545 912139.

Gea tijdschriften van 1997 tot 2020

GEA tijdschriften: gratis op te halen alle nummers vanaf januari 1997 tot 2021 op twee tijdschriften na [1.ste 2000 en 4.de kwartaal 2007]. Woonplaats: Gemert. Allemaal in goede staat en netjes bewaard. Kunnen ook verstuurd worden tegen vergoeding van de kosten. Reacties via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GEA tijdschriften van 1973 tot 2021

Gea tijdschriften, vrijwel complete jaargangen van 1973 tot heden. Gratis op te halen in Den Haag of Zevenbergen. Bij interesse, neem contact op met: Martin Begeer, 06 2448 0628

Gevraagd: Diamant-zaagmachine voor zwerfstenen

Gevraagd: een gebruikte, nog in goede staat zijnde professioneel gebouwde zaagmachine voor zwerfstenen.
Zo mogelijk geschikt voor een diamantzaagblad van 45 cm. doorsnede.
Reacties graag per e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GEA tijdschriften van 1971 tot en met 2019

Aangeboden GEA tijdschriften vanaf de oprichting:
1970 t/m 2019
de eerste 2 jaargangen helaas niet compleet.
Gratis af te halen.
Adres: Vollenhoveschans 3, Almere, tel. 036 5335722

collectie gefacetteerde edelstenen

foto bij Paul Tambuyser advAangeboden, een verzameling gefacetteerde edelstenen (verzameld tussen 1980 en 2000). Het betreft gebruikelijke stenen zoals o.a. topaas, zirkoon, diverse granaten, enz. maar ook zeldzame (bv. taaffeiet, ekaniet, sinhaliet, enz.) en een collectie van minder frequent geslepen stenen (zoals wulfeniet, azuriet, hauyn, enz). Tevens een aantal cabochons van stenen met asterisme of kattenoogeffect. De stenen zijn per stuk te koop.
Voor een lijst van de aangeboden stenen, stuur een mailtje naar Paul Tambuyser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GEA tijdschriften

GEA tijdschriften uit de jaren 1983- 2016,
66 stuks waaronder de Themanummers Polen, Engeland, Fossiele zeeëgels van West Europa,
Bundenbach, Ierland, Mineralen en Fluoriet. i.g.st.
Gewicht is ca. 8 Kilo, vraagprijs 45 Euro, verz.kosten 4.50 Euro.

Microminerals fotoboek

Coverfotovan Boek Henks Smeets verkleind De afgelopen weken heb ik flink wat tijd besteed aan het samenstellen van een boek met 98 van mijn beste micromineralenfoto's. Het boek is 28 x 22 cm, liggend formaat dus, en bevat 28 pagina’s met 98 foto’s van meer dan 90 verschillende mineralen – slechts van enkele zijn er twee foto’s van verschillende vormen -, van locaties over de hele wereld en in alle mogelijke kleuren. Het boek is hardcover en vanzelfsprekend zijn alle foto's voorzien van de naam van het mineraal, de vindplaats en de beeldafmeting. Mocht iemand een exemplaar willen ontvangen, dan kan dat tegen kostprijs plus verzendkosten – ik heb geen commerciële aspiraties. Indien u interesse heeft stuur dan s.v.p. een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

stenenbreker

Ter overname aangeboden een stenenbreker. Deze is nog goed werkend en is inclusief de bijbehorende beitel.
Bij interesse stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06 20456344.

Boeken over vindplaats gegevens in Spanje.

Boeken spanje

Artikelen en boeken over Spaanse mineralen vindplaatsen en zoektochten van een actieve verzamelaar. De boeken en geschriften zijn zowel Nederlands- als Spaanstalig. Alles bij elkaar een krat vol. Het is gratis op te halen in Gravendeel. Inmiddels zijn de boeken opgehaald.

Op zoek naar mooie mineralencollecties.

Denkt u erover om uw collectie mineralen van de hand te doen.
Ik ben geïnteresseerd. Vooral in mineralen uit Midden-Europa en van het Iberisch schiereiland.
Laat wat van u horen en mogelijk komen we gezamenlijk tot een mooi bod.
Alvast mijn dank! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.