Kring Amstelland

Voor actuele data zoals lezingen e.d., zie www.geologie.nu en kies voor Amstelland

De volgende lezing is dinsdag 2 november  2021 van John Jagd: Tweeluik: Mooie fossielen uit de mergel van Z-Limburg & Mosasaurus

 

 

Welkom!

Wij zijn één van de 10 landelijke kringen en heten Amstelland. Onze 'thuisbasis' is Amsterdam / Amstelveen en rekenen daarbij ook de omliggende gemeenten tot in een straal van ca. 35 km. Onze kring (ca. 35 leden) bestaat sinds 1983 en is daarmee een van de jongste kringen. Deze kring biedt u het samen bezig zijn met onze hobby en dat met een groep enthousiaste liefhebbers die elkaar met raad en daad bijstaan.

Voor actuele informatie kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Activiteiten

Kringavonden en excursies

Kringavond

Op een kringavond wordt er een lezing gegeven door een gerenommeerd spreker over een aspect van onze hobby. De onderwerpen zijn heel divers en worden door beeldmateriaal ondersteund. De kringavonden worden als regel de 1e dinsdag van de maand gehouden in zaal 1 van het Ontmoetingscentrum "De Meent", Orion 3,
1188 AM Amstelveen Zuid. Aanvang om 20:00 uur. Gratis parkeren.
Gebruikers van de leesmap zijn welkom vanaf 19:30 uur tot 19:50.

Excursies

groeve

Jaarlijks rondom Hemelvaartsdag hebben wij een meerdaagse excursie naar een gebied waar nog mineralen en/of fossielen zijn te vinden. Veel streken zijn door ons bezocht, zoals in de afgelopen jaren o.a. Sauerland, Eifel, Tsjechië, Spessart en Polen. Recent werd wederom in Tsjechië gezocht. Voor 2017 stond Hessen op het programma.Daarnaast wordt veelal in het najaar nog een korte (dag/weekend) excursie georganiseerd. Als voorbeelden: fossielen (haaientanden) zoeken in de omgeving van Cadzand en op de Maasvlakte 2 naar Pleistocene fossielen.

Voor meer en actuele informatie kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Werkgroepen

Determinatiewerkgroepkristal

De werkgroep Determineren wil iedereen graag uitnodigen om een kijkje te komen nemen op de locatie in Amstelveen:

Bankraskflora, Jeanne d’Arclaan 8, 1183 BA Amstelveen

Bijeenkomsten vinden in de regel plaats op de 3e woensdag van de maand van 19:45 tot ca. 22:00 uur, m.u.v. de vakantieperiode juni t/m augustus.

Voor inlichtingen bij de voorzitter. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer en actuele informatie kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Leesmap

Drie hobbybladen per maand voor slechts € 16,-- per jaar, te voldoen voor 1 januari.
Voor dit bedrag kunt u 3 tijdschriften en/of boeken lenen per keer. Dit betreft o.a. Lapis, Mineralien Welt maar ook (zeer) oude GEA nummers.<

Inlichtingen bij de heer Zevenbergen:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 020-6365128

Kosten

Wat gaat dat kosten?

U vraagt zich wellicht af, wat kost dat wel niet allemaal. Primair dient u donateur te zijn van de Stichting GEA. Daarmee kunt u lid worden van een kring, bijv. Amstelland waar u nu bent. U en uw gezinsleden kunnen dan gebruik maken van alle activiteiten die de kring organiseert.

De kosten zijn (in 2020) donateur van GEA € 35,– en € 20,– lid Amstelland (dit is inclusief inwonende gezinsleden). U dient dit als één bedrag, t.w. € 55,– over te maken aan:
penningmeester van kring amstelland van st gea, NL75INGB0005595182

Met een excursie zijn er kosten voor de begeleiding gedurende die periode door een gids, kosten voor de uitgebreide excursiemap, evt. toegang tot een museum o.i.d.. Deze bijdrage is excursie afhankelijk. Uiteraard zijn de reis- en verblijfkosten voor eigen rekening.

Werkgroep determineren € 20,-- p.p. per seizoen (september t/m mei).

Per lezing wordt van iedere bezoeker een bijdrage van € 1,50 gevraagd.

Voor actuele prijzen, zie www.geologie.nu en kies voor Amstelland

Contact

Heeft dit voorgaande uw nieuwsgierigheid gewekt en heeft u serieuze belangstelling, kom dan eens (vrijblijvend) naar een kringavond en proef de sfeer of neem voor informatie contact op met onze secretaris

Mevrouw M. (Marjoleine) Brouwer
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor alle informatie kijk op onze nieuwe site, www.geologie.nu en kies voor Amstelland.