Geografie (aardrijkskunde zo u wilt) heeft veel raakvlakken met de geologie. Stichting GEA heeft als doelstelling de interesse voor en kennis over geologie in de ruimste betekenis te promoten. Sommige onderwerpen uit de geologie bieden mogelijkheden tot praktische werkvormen. GEA kan u helpen bij de voorbreidingen van uw aardrijkskunde lessen.
In de tekst hieronder geven wij een opsomming van de mogelijkheden waar u als docent gebruik van kan maken.
Op de homepage ziet u de vier hoofdonderwerpen waar GEA zich o.a. mee bezighoudt:
Mineralen, Fossielen, Gesteenten, Algemene Geologie
Ieder van deze links brengt u naar een informatieve tekst over het betreffende onderwerp. De teksten geven een goede inleiding om u te oriënteren en inspiratie op te doen op het betreffende onderwerp. U mag tekstdelen kopiëren en gebruiken in uw lessen maar wel met bronvermelding.
Tijdschrift Gea.
Heeft u een bepaald onderwerp op het oog dan kunt u onder het menu: “Tijdschrift Gea” kijken of een van onze uitgaven (zowel de reguliere nummers als de thema nummers) informatie over uw onderwerp bevat. Op de bestel pagina kunt u voor een gering bedrag Gea nummers bestellen. Alle reguliere nummers van voor 2001 zijn gratis te bestellen (voor zover nog voorradig), u betaalt alleen de portokosten. Ga naar het menu "Tijdschrift Gea".
Bronnen.
Onder de knop Natuurtijdschriften.nl/GEA komt u in de database waar honderden onderwerpen uit het Gea tijdschrift zijn te vinden. Er zijn uitgebreide zoek opties aanwezig. Hebt u een artikel over uw onderwerp gevonden dan kunt u het artikel gratis downloaden. Ook hier geldt weer dat u voor uw onderwijs teksten (met bronvermelding) mag kopiëren en verspreiden onder uw leerlingen. Ga naar het menu via "Gea-index".
i-BOOKS.
Gratis interactieve iBooks over meer dan 20 geologische onderwerpen kunt u via de GEA site downloaden. Deze i-Books zijn op iPhone, iPad of Apple computer te lezen. De i-Books zitten boordevol met verwijzingen naar YouTube filmpjes, websites, foto’s e.d. en bieden daarmee extra informatie over het onderwerp. Nieuw dit jaar: “De Geologie van Nederland”. Ga naar de " i-BOOKS".
Mineralen practicum.
U kunt bij GEA mineralen demo kisten lenen. In deze kisten zitten 12 verschillende mineralen. Deze mineralen kunnen gebruikt worden bij een practicum over “eigenschappen van mineralen”. Ook leuk voor een project samen met uw collega natuurkunde/scheikunde. U kunt een voorbeeld van een dergelijk practicum meegeleverd krijgen. De kisten kunnen gratis geleend worden. Transport(kosten) dienen in overleg geregeld te worden.
Voor informatie over bovenstaande zaken kunt u contact opnemen met Herman van Dennebroek,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 035-5258204
GEA digitale nieuwsbrief.
Wilt u op de hoogte blijven van de GEA aktiviteiten abonneer u dan op de gratis GEA-nieuwbrief.
Iedere 1e dag van de nieuwe maand ontvangt u de nieuwsbrief in uw mailbox. Nieuwtjes, korte artikelen en een uitgebreide kalender waarin alle activiteiten die landelijk georganiseerd worden (ook van andere organisaties) vermeld staan. Ga naar de pagina over de nieuwsbrief.
Donateur worden van Stichting GEA en ook vier keer per jaar het prachtige tijdschrift "Gea" ontvangen? Dat kan! Ga naar de aanmeldpagina.
Als donateur kunt u gebruik maken van diverse “services” die gratis voor donateurs beschikbaar zijn, waaronder gezamenlijke boek inkopen.
Het bestuur van GEA wenst u sterkte en succes met uw onderwijsgevende taken.