839-tm846-ZS-DMap-NIK-versch-uitsn-1500-x-220--definitief.jpg

Uitbreiding van het auteurs-team voor de rubriek “College van de Maand”

In maart 2017 startten Kiki du Pau, Maaike Zwier en Vera Hoogland, met de rubriek “College van de Maand”. Vera is gestopt met deze werkzaamheden en Maaike heeft er voor gezorgd dat er nieuwe auteurs bijkomen.
Drie studenten komen het team versterken. De geologische studierichting van de vijf dames is zeer divers. Voor u als lezer geeft dat een waarborg voor het verschijnen van artikelen over een groot scala van geologische onderwerpen. Annelotte bijt de spits af met haar eerste artikel voor het “College”.

Het GEA bestuur wenst de auteurs veel succes en plezier bij het schrijven van de artikelen.
De dames stellen zichzelf voor.

Hallo daar!
Mijn naam is Annelotte Weert en ik ben een PhD student aan de Universiteit van Napels ‘Federico II’. Zowel mijn bachelor in Aardwetenschappen als master met specialisatie in Geologie en Geochemie heb ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond. Het promotieonderzoek waar ik in het begin van dit jaar mee ben begonnen, gaat over de bekkeninversie van het West Nederlands bekken en de potentie van bepaalde aquifers in dit bekken voor de toepassing van geothermie. Daarom zullen de colleges van de maand die ik zal schrijven voor een groot deel over structurele geologie en geothermie gaan.

Om meteen van deze onderwerpen af te wijken, wil ik jullie graag in mijn eerste bijdrage meenemen naar het eiland waar ik het onderzoek voor mijn scriptie heb gedaan: Hawaii!

Even voorstellen.
Hallo beste GEA lezers, mijn naam is Iris en ik ben blij dat ik het collegeteam van GEA mag versterken en jullie uitleg mag geven over onderwerpen die mij zeer enthousiasmeren. Ik heb net mijn Master Earth Sciences aan de Vrije Universiteit afgerond en ben nu op zoek naar een nieuwe uitdaging in de geologische wereld. Het zit in mijn bloed om met passie geologische processen en voorkomens uit te leggen aan iedereen die het maar horen wil, daardoor weten mijn vrienden en familie meer van geologie dan dat ze ooit voormogelijk hadden gehouden. Mijn kennis betreft vooral de structurele- en erts geologie. Deze onderwerpen zullen dan ook zeker aan bod komen tijdens de colleges maar ook zal ik schrijven over actualiteiten of onderwerpen waarvan ik het zelf leuk vind om er meer over uit te zoeken.

Mijn vrije tijd besteed ik graag in het bos, het water, de dansstudio en gezellig met vrienden. Als we het over favoriete vakantielanden hebben, staat Oostenrijk steevast bovenaan vanwege de prachtige natuur en imposante bergen. Ik hoop dat jullie genieten en vooral veel leren tijdens mijn colleges.

Met geologische groeten,
Iris

Beste lezer,
Mijn naam is Rosa Verheij en ik heb aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam gestudeerd met als master Geologie en Geochemie. De hoogtepunten van de studie aardwetenschappen waren de veldwerken, waarbij we naar verschillende gebieden gingen om de aardse processen in de praktijk te onderzoeken en ze zodoende beter te begrijpen. Deze studie ben ik gaan doen omdat het een praktische studie is en omdat ik onwijs van de natuur houd.

Inmiddels werk ik bij een ingenieursbureau als projectleider archeologie. Ik richt mij voornamelijk op het vooronderzoek van archeologie waarbij ik de landschappelijke ontwikkeling van een gebied onderzoek in samenhang met archeologie. Ik ben naast mijn kantoorwerk gemiddeld één keer per week in het veld te vinden, wat ik ontzettend leuk vind. Ik heb veel interesse in de werking van de aarde en alle processen die hiermee samenhangen. Ik kijk er daarom enorm naar uit om over veel verschillende aspecten binnen de geologie te schrijven voor GEA. Naast deze interesse en mijn werk ben ik vaak op het water te vinden in een roeiboot of rennend langs de rivier de Amstel. Ook ga ik graag naar concerten en festivals om bands live te zien optreden.

Aangenaam kennis te maken en ik kijk ernaar uit stukken te schrijven voor GEA!