839-tm846-ZS-DMap-NIK-versch-uitsn-1500-x-220--definitief.jpg

Stichting GEA en NGV gaan fuseren per 1 januari 2024

dossier over de "basisbijdrage" nieuw per 24 sept 2023Regelmatig produceren de gesprekspartners documenten waarin belangrijke zaken uitgewerkt  worden. Deze documenten die door de beide besturen geaccordeerd zijn en ook met de achterban van de beide organisaties zijn besproken, worden openbaar verspreid in de verschillende communicatie middelen die GEA en NGV bezitten: Gea-bijlage, Digitale Nieuwsbrieven van NGV en GEA, in Grondboor en Hamer.

Ook op deze webpagina worden die documenten gepubliceerd. Indien u wilt reageren op de documenten kunt u mailen naar een van de voorzitters, Hans Sanders (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Clarinus Nauta (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De beide besturen en de vele medewerkers zullen samen in 2023 de nodige voorbereidingen treffen zodat de nieuwe vereniging per 1 januari 2024 volledig van start kan gaan.

Het kan zijn dat wij in het voorbereidingsproces een beroep op u doen voor hulp.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

> De fusie werkgroep heeft diverse docuementen opgesteld (richtlijnen, regelementen, procedures). Al deze docuemnten zullen op deze site gepubliceerd worden. Vanaf januari 2024 zullen al deze documenten op de geologie.nu (de website van de nieuwe vereniging) gepubliceerd worden.
   In onderstaande lijst worden de diverse documenten opgesomd, de vetgedrukte documenten zijn definitief door de besturen vastgesteld. U kunt deze documenten als PDF downloaden.

Documenten m.b.t. de Stichting tot Steun Aan de LVGA (vroegere stichting GEA)

Stand van zaken, 24 september 2023
De naam van het nieuwe tijdschrift van de LVGA is tijdens de Themadag "Naturalis en de nationale geologische collectie Nederland" bekend gemaakt en luidt CONGLOMERAAT.

Stand van zaken, 9 augustus 2023
> Op 27 juli is de oprichtingacte bij de notaris gepasseerd en daarmee zijn de statuten gereed en staan nu gepubliceerd. (NB Er staat een klein foutje in de statuten bij  artikel 4.1. Daar staat vermeld dat instellingen ook onder de verzekeringen vallen. Dat is onjuist en zal worden gecorrigeerd d.m.v. een proces-verbaal van kennelijke misslag)

> De nieuwe naam van de opgerichtte vereniging is geworden: "Landelijke Vereniging voor Geologische Activiteiten", afgekort als LVGA.

> De door beide besturen van NGV en GEA opgestelde afdelingstatuten zijn inmiddels van de notaris terugkomen en  naar de afdelingen en kringen vertstuurd.

> De statutenwijziging van Stichting GEA tot Stichting tot Steun van de nieuwe vereniging zullen deze maand van de notaris terugkomen en door het GEA bestuurd goedgekeurd kunnen worden.