IMG_6020-uitsn-bewe-niv-kleuren-versch-1500-x-220-definitief.jpg

GEA bestuurslid H. van Dennebroek koninklijk onderscheiden.

Op 23 april jl. werd bestuurslid en vicevoorzitter Herman van Dennebroek koninklijk onderscheiden tijdens de landelijke contactdag. Herman was (blij!) verrast en nam de onderscheiding dankbaar in ontvangst in het bijzijn van zijn partner Zwaantje, dochter en kleinkinderen. Herman sprak zijn dank uit en gaf aan dat hij nog lang voor GEA actief hoopt te zijn.

Herman van Dennebroek is sinds 1 januari 1974 als vrijwilliger, bestuurslid en beursorganisator betrokken geweest bij de Stichting Geologische Aktiviteiten. Hiertoe moest hij twee keer per jaar een mineralenbeurs met educatieve tentoonstelling en kinderactiviteiten in Amsterdam / Amstelveen organiseren. Hier kwamen zeer grote groepen belangstellenden op af.

Naast de bestuurstaken zat Herman namens het bestuur in Minerals Foundation, Landelijk Geologisch Platform (L.G.P.) en was contactpersoon namens het bestuur bij de redactie van het blad Gea. Sinds de digitalisering zijn intrede deed heeft hij zich bezig gehouden met de website van de stichting en weer later ook met de website van het Landelijk Geologisch Platform. Herman heeft de website van GEA op de rails gezet. Hij was en is de verbindende man tussen de auteurs op sociale media.

Sinds 2019 is hij namens het bestuur delegatielid bij de fusiebesprekingen met de Nederlands Geologische Vereniging. Herman is een voorstander van samenwerking met andere geologische verenigingen en toen het L.G.P. werd opgericht was Herman de eerste voorzitter.

Dit alles heeft er mede toe geleid dat de stichting nog steeds als een volledig niet gesubsidieerde stichting in 2021 bestaat met een goede financiële basis en een tijdschrift dat nu al 50 jaar wordt uitgebracht.

Al 50 jaar zet Herman zich in voor GEA: het bestuur van de Stichting is hem hiervoor dankbaar en erg verheugd dat hij deze onderscheiding toegekend heeft gekregen. Wij feliciteren hem daarmee van harte en hopen op een mooie voortzetting van zijn werk voor GEA!