4-Folder-crinoiden-uitsn-bew-profiel-Nik-sh-1500-220--titel.jpg

De artikelen serie van de maand; best wel bijzonder!

In januari 2014 publiceerde ik op de vernieuwde GEA website voor het eerst een artikel in de serie “Mineraal van de maand”.
In 2015 kwamen er 3 rubrieken bij: Zand-, fossiel- en edelsteen van de maand. Schrijvers hiervoor waren leden van de werkgroep zand, Cyntha voor werkgroep Gemma en Henk voor de fossielen werkgroep.
Na verloop van tijd, moesten sommige mensen om verschillende redenen afhaken. Voor zand bleef alleen Nienke over. Voor Cyntha kwam Kees in de plaats maar Henk ging onverstoorbaar verder.
In april 2017 lukte het mij om een aantal geologie studentes te vinden die bereid waren om de rubriek College van de maand te schrijven. Vera, Kiki en Maaike waren de auteurs van het eerste uur. Vera stopte eind 2021, maar Kiki en Maaike gingen door en er kwam versterking van het team in de personen van Iris, Annelotte en Rosa.

Al negen jaren verschijnen er maandelijks twee artikelen op de website. Dat mag best bijzonder genoemd worden.
Al die jaren verzorgde ik naast het schrijven van “Mineraal van de maand” ook de redactie, beeldredactie en opmaak van de artikelen in een werkelijk perfecte samenwerking met de auteurs. De plaatsing op de website werd in het verleden uitgevoerd door Martijn van der Ende en in de latere jaren door Ronald van Duivenvoorde.

Dit alles dreigde te verdwijnen omdat ik heb aangegeven mijn GEA werkzaamheden te beëindigen op het moment dat de nieuwe fusievereniging van start gaat, 1 januari aanstaande dus. Ik vond het toch wel zonde dat wat er in negen jaar is opgebouwd ineens zou stoppen. Alle negen auteurs van nu hebben aangegeven het schrijven van de artikelen leuk te vinden en graag door te willen gaan.

Ik heb daarom besloten mijn functie van web-redacteur te continueren zodat de rubriek Fossiel, Zand, Edelsteen , Mineraal en College van de maand gecontinueerd worden op GEOLOGIE.NU, de website van de nieuwe vereniging LVGA.

Er wordt wel een kleine afslanking toegepast. Niet twee artikelen per maand maar één artikel. Afwisselend Fossiel van de maand; College van de maand; Zand van de maand; College van de Maand; enz. enz.

Vanaf januari 2024 vindt u op geologie.nu, wederom op de homepage, de artikelen. In de bijgevoegde afbeelding van een deel van de homepage staat met een pijl aangegeven waar u de artikelen kunt vinden.
De geplaatste artikelen zijn naderhand terug te lezen op de pagina “ Artikelen en berichten” onder de tap “Naslag”

De eerder gepubliceerde artikelen op de website gea-geologie.nl gaan niet verloren maar zijn te vinden via de pagina “Vroegere websites van GEA & NGV” ook onder de tap “Naslag”.

Rosa, Kiki, Iris, Maaike, Annelotte, Nienke, Henk en  Kees op naar de volgende negen jaren. Fijn dat we de samenwerking kunnen voortzetten.

U als lezer van de artikelen wens ik u veel lees plezier bij de serie “….. van de maand”.

Met vriendelijke groet,
Herman van Dennebroek

Deel homepage geologie nu met aanduiding uitsnede kopiëren versch