• Stichting Geologische Aktiviteiten
  • Stichting Geologische Aktiviteiten
  • Stichting Geologische Aktiviteiten
  • Stichting Geologische Aktiviteiten
Previous Next

Deze website maakt gebruik van cookies.

Ik ga akkoord
nasa mars trek
Aanzicht van de zuidpool van Mars, te zien op Mars Trek
nasa mars curiosity
Bestuur de Curiosity op Experience Curiosity

Nasa introduceert twee websites over Mars. Via je browser kun je geheel gratis de prachtigste beelden van de Rode Planeet bekijken en diverse informatie lezen.

Als eerste is er "Mars Trek" (marstrek.jpl.nasa.gov): op deze site is data die in 50 jaar verzameld is, samengevoegd teneinde goed bruikbare 3D afbeeldingen weer te geven. Er zijn ook divers tools beschikbaar. B.v. om de afstand te bepalen. Je kunt kiezen uit de noord- of zuidpool of de volledige globe. De afbeelding hier is van de zuidpool. Deze site werkt echter niet met Internet Explorer, maar wel met een van de andere browsers.

De tweede site heet: " Experience Curiosity" (eyes.nasa.gov/curiosity). Hier kun je zelf het onbemande voertuig besturen en via verschillende camera's allerlei reeds gefotografeerde bezienswaardigheden oproepen. Deze site werkt wel met Internet Explorer.

Wil je meer weten over Mars bestel dan het GEA thema nummer "Mars" van maart 2006. Hierin staan o.a. prachtige hoge resolutie foto's van Mars.

Agenda

Voor een overzicht van diverse geologische activiteiten in Nederland, zie geologie.nl

Op de kalender staan vermeld:
>de programma's van de GEA kringen
>mineralen- fossielenbeurzen
>programma's van de NGV afdelingen

 Kortom alles wat er is te doen of te beleven in Nederland op het gebied van geologie, mineralogie, edelsteenkunde en fossielen, vind je op
de kalender.